Student housing and rehearsal rooms Music-Box Luzern

A temporary student housing and rehearsal space for music students.

From March 2019, the building «Music-Box» started to provide young musicians studios, rehearsal rooms, and a lobby that can function as a concert hall. It is built according to the ecological and sustainable standards in timber construction and will be installed with a solar PV system. This building may need to be relocated from 2032 to provide the site for another project from Canton Lucerne. Timber system construction is an ideal approach for relocation purposes.

Project ownerUrban Frye
Planning, development, engineeringLauber Ingenieure AG and Markus Heggli
StandardMinergie (not certified)
Year2018 - 2019
ConstructionTimber construction
Use25 studios, rehearsal rooms, lobby/concert hall
Services Renggli AGTimber construction